Здравното министерство обобщава заразените с Covid-19 всяка сутрин

Ведомството ще дава окончателна информация след хаоса с данните днес

Новини
12:24 - 05 Юни 2020
1327
Здравното министерство обобщава заразените с Covid-19 всяка сутрин

Министерството на здравеопазването ще съобщава на бюлетина си всяка сутрин данните за заразените с коронавирус, заради разнозначните информации за обстановката в страната, които се появиха в петък, ден след края на брифингите на националния оперативен щаб. Това съобщи в Пазарджик гл. държавен санитарен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

В Пазарджик той участва в заседанието на областния оперативен щаб, заради установеното огнище на коронавирус в Сърница. 14 са вече заразените от коронавирус в родопския град, съобщи д-р Ангел Кунчев. Трима от тях са служители на местната общинска администрация.

До момента никои от далите положителни проби при тестовете няма изразени клинични симптоми на заболяването, заяви още д-р Кунчев. Обществените сгради, включително и тази на общината, са затворени. На администрацията в родопския град ще бъдат предоставени всички необходими противоепидемични средства - маски, дезинфектанти, предпазни гащеризони.

Според д-р Кунчев в този район се наблюдава голямо движение на населението, поради което се тестват хора от три области - Пазарджишка, Смолянска и Благоевградска. В цех в Доспат има установен случай на заразен с коронавирус, а във фирмата работят над 200 човека от трите области. 48 от тях са от Сърница. " Ще помолим имамите да ограничат посещенията в джамиите, особено за петъчните молитви", подчерта доц. Кунчев. Той препоръча още хората да избягват посещения в Сърница, която е туристическа дестинация, през следващите две седмици.