Здравословен проблем извади CR7 от Португалия

Спорт
12:06 - 17 Ноември 2022
1363
Здравословен проблем извади CR7 от Португалия

Кристиано Роналдо пропусна тренировката на португалския национален отбор в сряда заради вирусно заболяване и няма да играе в контролната среща с Нигерия в четвъртък, обявиха от Португалския национален отбор.

„Мореплавателите“ ще започнат Световното първенство на 24 ноември срещу Гана, а според селекционера Фернандо Сантош проблемите около голямата звезда нямат негативен ефект в съблекалнята. Роналдо е основна тема в света на футбола през тази седмица заради интервюто пред британския журналист Пиърс Морган, в което заяви, че се чувства предаден от Манчестър Юнайтед, както и че не уважава мениджъра на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг.

"Той е решил даде интервю, както го правят повечето футболисти. В него той разкри много, лични чувства и аз уважавам това. Кристиано Роналдо е свободен човек, нали? Това бе негово решение и аз го разбирам напълно. С него и останалите говорим само за подготовката ни за Катар. Интервюто му не ни влияе по никакъв начин", каза Сантош.

В мача с Нигерия ще играе 19-годишният Антонио Силва, който се конкурира за място в титулярния отбор с Рубен Диаш. "Той ще играе, но все още не съм решил дали ще го направи от началото. Вярвам на абсолютно всички в групата и знам, че те са напълно концентрирани върху предстоящия турнир", добави Сантош.