Зелените настояват: Преместване на Парк-театър "Борисова градина"

Идеята на съоръжението е да бъде временна постройка, но не трябва да пречи и да загрозява

Новини
17:13 - 25 Януари 2022
1826
Зелените настояват: Преместване на Парк-театър "Борисова градина"

Зелените и природозащитниците, които до голяма степен пречат и за нов стадион на ЦСКА в Борисовата градина, отново надигнаха глави и се стрелнаха в атака. Сега те имат друго искане - настояват за премахване на Парк-театър "Борисова градина" да бъде разкаран от местонахождението му.

Зелените активисти пуснаха подписка, която вече набира скорост.

Ето и съобщението им до общественоста:

"Бихме искали съоръжението на Парк-театър "Борисова градина" да бъде преместено от досегашното си място на по-подходящо, а външният му вид да бъде съобразен с естетическите норми на съвременен европейски град в невоенни условия.

Макар идеята на съоръжението е да бъде временна постройка, това не означава, че трябва да пречи и да загрозява.

Съоръжението е изключително неподходящо по размери и изобщо не се вписва в заобикалящата го паркова среда.

Блокира алеите, стъпвайки на ключова пресечна точка на няколко основни от тях. Поради това, вече се е оформила отъпкана пътека в зелената площ наоколо.

Външният вид на съоръжението не допринася за красотата на парковата среда, напротив, загрозява и създава пост-апокалиптични усещания в посетителите на парка. Огромно за местоположението си метално скеле, омотано в раздърпани винили с "впечатляваща" визуална комуникация..

Тази петиция не е с цел да създава конфликт с театралното изкуство! Всички ние обичаме театъра, ходим на театър и уважаваме хората, които се занимават с театър.

Петицията е изцяло с цел да насочи вниманието към неприемливия вид и местополжението на СЪОРЪЖЕНИЕТО на Парк-театър "Борисова градина".

Защото искаме да виждаме града ни красив, с добре изпълнени смислени проекти, какъвто е и идеята да има театър в парка.