Зеленски отиде при ранени във войната деца

Украинският президент посети болница "Охматдит"

Новини
18:24 - 06 Декември 2023
1666
Зеленски отиде при ранени във войната деца

Украинският президент Володимир Зеленски посети Националната специализирана детска болница "Охматдит", където разговаря с деца, преминаващи през рехабилитация, след като са били ранени при руски атаки, предаде Укринформ, като се позова на публикация на президента в "Телеграм".

"Посетих болница "Охматдит", за да се срещна с приети за лечение там ранени деца, за да ми разкажат те за техните хобита и за себе си", написа "Зеленски"

Президентът на Украйна се е срещнал в частност с Марина Пономарьова от Херсонска област, посочва Укринформ. Зеленски по-рано бе записал видеопоздрав за нейния рожден ден и ѝ бе обещал да се видят на живо. Марина стана първото ранено във войната дете, което получи протеза.

По информация от канцеларията на украинския президент Зеленски е разговарял и с Катерина и Юлия Йоргу. Момичетата  са били ранени при руска ракетна атака по железопътната гара в Краматорск. Майка им е загинала. Държавният глава се срещнал и с Елисавета Надточни и Богдан Яловитски, които преминават планирана рехабилитация в болницата.

Зеленски е поздравил децата по повод Никулден и им е раздал подаръци. Той също така е разгледал модерно оборудване, което се използва за рехабилитация на деца, предаде БТА.

Генералният директор на болницата Володимир Жовнир е предал на президента играчки, изработени от млади пациенти.

Зеленски е подчертал по време на визитата, че е горд от украинците, които помагат на децата да преодолеят последиците от руските атаки и да започнат наново живота си. "Всеки ден се борим украинските деца да живеят в мирна, независима Украйна, да се чувстват щастливи, всичките им желания да бъдат изпълнени и всичките им мечти да се сбъднат", каза украинският президент.