Зеленски предупреди: Липсата на оръжие за нас засилва Русия

"Не питайте Украйна кога ще приключи войната. Попитайте себе си защо Путин все още е в състояние да я продължи", каза украинският президент

Новини
11:58 - 17 Февруари 2024
2544
Зеленски предупреди: Липсата на оръжие за нас засилва Русия

Украинският президент Володимир Зеленски днес заяви, че липсата на достъп на страната му до оръжия засилва позициите на руския президент Владимир Путин, предаде Ройтерс.

"За съжаление, поддържането на Украйна в изкуствен дефицит на оръжия, особено на артилерия и далекобойни оръжия, позволява на Путин да се адаптира към настоящата интензивност на войната", каза той в речта си на Мюнхенската конференция по сигурността.

Зеленски направи препратка към опустошения източен град Авдеевка, откъдето украинските войски се изтеглиха, тъй като Украйна е изправена пред остър недостиг на боеприпаси, а военната помощ от САЩ се бави вече месеци от Конгреса.

"Не питайте Украйна кога ще приключи войната. Попитайте себе си защо Путин все още е в състояние да я продължи", каза Зеленски.

Украинският президент подчерта: "Ако не действаме сега, Путин ще успее да превърне следващите няколко години в катастрофа", предаде ДПА.