Жаклин спечели „Гласът на България”

Победителят бе определен от зрителите чрез SMS гласуване по време на концерта на живо

Нещо за четене
22:40 - 04 Декември 2022
11613
Жаклин спечели „Гласът на България”

18-годишната Жаклин Таракчи е победителят в тазгодишния сезон на "Гласът на България". Девойка от Разград успя да грабне сърцето на публиката с три изпълнения на финала и се пребори за титлата измежду шестима финалисти. 

Победителят бе определен от зрителите чрез SMS гласуване по време на концерта на живо. Феновете можеха да гласуват за своя фаворит с до 40 SMS-а от един телефонен номер във всеки един от етапите.

Финалистите изпяха най-големите хитовете на Васил Найденов, P!nk, Whitney Houston, Mariah Carey, Емил Димитров, Паша Христова, Софи Маринова, Слави Трифонов, Ed Sheeran, Bryan Adams, Chris Isaac, Michael Jackson, Lara Fabian, Led Zeppelin, Bijelo Dugme и ABBA.

Жаклин, която е от отбора на Дара, спечели формата, като на първия рунд от финала изпя в дует с Михаела Филева песента “When you believe”. На втори кръг тя представи френската класика на Лора Фабиан "Je suis malade". На последната финална линия, на която започна своя певчески крос с Калоян, тя изпя "Повей, ветре" на Паша Христова.