Жалко! Нашите паднаха от Германия , сбогуваха се с Олимпиадата

Спорт
23:29 - 09 Януари 2020
2811
Жалко! Нашите паднаха от Германия, сбогуваха се с Олимпиадата

Националния волейболен отбор на България отпадна от Германия в решителен полуфинален сблъсък за място на Олимпиадата в Токио. Нашите отстъпиха с 1:3 гейма от бундестима и окончателно се простиха с надеждите да хванат последния влак за Япония.

Въпреки разочароващото поражение, националите ни се представиха достойно срещу немците и бяха напълно равностойни. Нашите успяха да се върнат в двубоя, спечелвайки гейм при 0:2, но силите им не достигнаха за пълен обрат. Първия гейм продължи 29 минути и бе спечелен с 25:20 от Германия, като немците взеха аванс с 5 геймбола при резултат 20:18 в тяхна полза.

Втория гейм завърши 25:23 за Германия, като вървеше до последно точка за точка. При равенство 23:23 блок аут след атака на Грозер донесе 2 геймбола на немския тим и втори пореден успешен гейм. В третия гейм националите ни дадоха всичко от себе си и успяха да вземат преднина над неуморимите германци в средата на гейма, при резултат 14:14. Перфектни отигравания на Тодор Скримов, Розалин Пенчев, Йосифов и Цветан Соколов върнаха България в срещата – 25:20 за националите ни. Силите, а и липсата на известен спортен шанс на нашите обаче се оказаха решаващи в четвъртия гейм. Той бе спечелен по драматичен начин от Германия с 25:23. В този гейм националите ни допуснаха някои досадни грешки, а късметът при блокадите бе на страната на немците, които триумфираха след блок аут на България.