Жалко! Тото Скилачи загуби битката с рака!

Един от героите на Италия е издъхнал тази сутрин

Нещо за четене
12:03 - 18 Септември 2024
4463
Жалко! Тото Скилачи загуби битката с рака!

Голмайсторът на световното първенство през 1990 година Салваторе Скилачи e починал тази сутрин на 59-годишна възраст, съобщават медиите в Италия.

Бившият нападател, който в последните две години се бореше с рак на дебелото черво, бе приет в болницата в Палермо на 7 септември в тежко общо състояние.

Два дни по-късно от клиниката обявиха, че Скилачи е в много по-добро състояние, но подобряването му, за съжаление, е било само временно.

На 14-и септември неговото семейство обяви, че Тото се бори с всички сили. Днес тази битка бе изгубена окончателно от един от любимците на Италия.

Скилачи има седем гола в 16 мача за националния отбор на Италия. Шест от тях той отбеляза по време на Световното първенство през 1990 година, благодарение на което спечели “Златната обувка” за голмайстор на турнира.

На клубно ниво Тото отбеляза 61 гола в 219 шампионатни срещи за Месина, след което премина в Ювентус. За “бианконерите” реализира 26 попадения в 90 мача в Серия "А". Между 92-ра и 94-та игра с екипа на Интер.