Жалко, Вики Томова отпадна

Няма как да не се ядосваш, но се опитваш бързо да забравиш загубите, сподели нашето момиче

Спорт
12:07 - 30 Май 2023
1688
Жалко, Вики Томова отпадна

Виктория Томова загуби в първия кръг на "Ролан Гарос" от рускинята Екатерина Александрова, която е поставена под номер 23 в основната схема. След срещата първата ракета на България коментира пред Sportal.bg двубоя, развитието си и какво й предстои в близко бъдеще.

"Трудно се играе срещу нея, не ти дава много ритъм, доста е агресивна. Искаше ми се да играя по-добре в някои моменти, но просто не се получиха нещата. Имам върху какво да работя още, но то винаги има - и да биеш, и да падаш, има какво да подобряваш", сподели Томова.

"Нейната игра е такава, че както може да вкарва топки по линиите, може и да ги бърка, както се видя във втория сет. В самия мач като цяло не сервирах много добре, само на моменти. Знаех, че трябва да вкарвам първи сервис, защото тя е тенисистка, която се възползва от вторите сервиси и може би това психически ми повлия. В третия сет тя започна да прави много по-малко грешки и да ме натиска. Бекхендът по принцип е по-слабият й удар, но в третия сет влезе в някаква серия, която ми беше трудно да прекъсна", допълни 28-годишната софиянка.

"Мисля, че имам подобрение в играта си. Тази година имах добро начало на сезона. Миналата година мисля, че имам 7 победи над тенисистки от топ 100 за цялата година, а тази вече имам повече. Мисля, че показвам добра игра на всички настилки. Бих искала да ходя повече в академията в Стокхолм и да работя върху това да подобрявам нещата, които трябва, но е доста трудно с толкова много турнири и с тази програма. Почти не се прибирам вкъщи и съм от турнир на турнир. Доста е тежко, но не се оплаквам.

За жалост малко неприятно тръгна сезона заради контузията, която получих на "Юнайтед Къп" срещу Мария Сакари. Не можех по най-добрия начин да се подготвя за самия "Аустрелиън Оупън", но и жребият ми беше много тежък - играх срещу Бенчич, която беше в най-добрата си форма. След това в Доха пак се паднах да играя с нея. Но в Катар изиграх три много силни мача в квалификациите и победих три момичета от топ 100. Трудно е, но нямам оправдания. Опитвам се да работя върху нещата, върху които трябва. Просто се изисква много труд и усилия", каза Виктория.

"Никога не е лесно да забравиш бързо загубите. Винаги мислиш какво може да си направил по-добре, за някакви моменти, които си изпуснал в мача. Няма как да не се ядосваш, но, да, на това ниво, трябва да си професионалист и да се опиташ да забравиш тези кофти загуби, да се съсредоточиш върху следващите турнири. В тениса е хубаво, че всяка седмица имаш нов турнир, нов шанс да се поправиш", допълни тя.

Томова разкри каква е програмата и за седмиците преди "Уимбълдън": "Заявила съм три турнира преди това. Нотингам - в него съм основна схема, Бирмингам и Берлин, но засега са доста силни, в момента съм чакаща. Надявам се да влезна. След това Бад Хомбург преди "Уимбълдън". Аз обичам тревата. Миналата година бях с нула минути подготовка на трева. Тренирах една седмица на твърди кортове в академията в Стокхолм и играх добре в Бирмингам. Трудно е, няма в България тревни кортове, няма и в Стокхолм. Гледам положително към тревния сезон. Ще видим. Само се надявам да съм здрава, защото това е най-важното".

"Радвам се как започна сезона ми, радвам се на победите, които направих. Просто трябва да продължа да работя още повече, да ходя в академията по-редовно, треньор да идва с мен, защото си оказва влияние. Това, че сега няма да играя квалификации ще помогне. Те са много тежко пресяване. Взимам доста от силите, физически и психически, на играчите. Доста голяма разлика е. За съжаление така се случи, че бях болна. В Сарагоса целия турнир играх болна. След това в Реус отново бях болна. Много е трудно с толкова пътувания да успееш да пазиш имунната си система в отлично състояние", сподели още Вики.