Жълтата подводница потопи Байерн

Виляреал спечели с единствения си точен удар, реваншът в Мюнхен остава отворен

Спорт
00:00 - 07 Април 2022
2618
Жълтата подводница потопи Байерн

Виляреал продължи с доброто си представяне в Шампионската лига след като победи и германския колос Байерн Мюнхен с 1:0 на "Естадио де ла Серамика". "Жълтата подводница" стигна до успеха със само един точен изстрел във вратата на Мануел Нойер.

Испанците поведоха в резултата още в 8-ата минута с гол на Арнаут Данжума. В 40-ата минута пък леко куриозен гол на Франсис Коклен не бе зачетен заради засада.

Испанците бяха близо до втори гол и в 53-ата минута, но изстрел на Жерар Морено се отби в левия страничен стълб. Десет минути след това сбърка при излизането си напред, но късметът го покри като изстрелът на Морено не влетя в празната му врата.

В последните минути на двубоя Байерн Мюнхен увеличи натиска си върху испанския тим, но така и не успя да стигне поне до изравнително попадение.

Двубоят започна с натиск на Байерн, в 6-ата минута изстрел на Джамал Мусиала бе блокиран.

Испанците обаче нанесоха първия "удар" в двубоя. Още в 8-ата минута Виляреал наказа първата грешка в защитата на германците. Ло Селсо напредна по десния фланг и подаде към Дани Парехо, който върна топката към Арнаут Данжума, а нидерландецът я прати във вратата на Нойер.

В 23-ата минута Йозуа Кимих пробва мерника си от доста далечна дистанция и прати топката в аут. Шест минути след това Павар успя да избие топката пред Жерар Морено, а след корнера не последва нищо опасно за Мануел Нойер. В следващите минути играчите на Байерн опитваха да водят играта и събитията на терена, но действията им изглеждаха леко хаотични.

В 40-ата минута Франсис Коклен по-скоро искаше да центрира, но Нойер увисна и топката попадна в мрежата му. ВАР обаче помогна на баварците като се видя, че бившият футболист на Арсенал е бил в засада.

В добавеното време на първата част Упамекано бе надигран от Капу, но играчът на "жълтата подводница" стреля неточно.

В началото на втората част Байерн тръгна в търсене на изравнителен гол. Серж Гнабри в 49-ата минута успя да си освободи пространство и да стреля, но покрай вратата.

В 53-ата минута Виляреал бе близо до втори гол, но изстрелът на Жерар Морено се отби в левия страничен стълб.

Четири минути след това Алфонсо Дейвис действа решаващо, за да попречи на Морено да се разпише. В 63-ата минута Нойер излезе почти в центъра, при което сбърка, но късметът покри баварците и изстреляната от Морено топка не влезе в празната врата.

В следващите минути германците увеличиха натиска си. В 68-ата минута Кингсли Коман стреля към далечния ъгъл, но Пау Торес се намеси и прати топката в корнер. Кимих изпълни ъгловия удар, след който обаче не последва нищо опасно за Херонимо Руи.

Испанците разчитаха на контраатаки, като при една такава в 87-ата минута влезлият като резерва Алфонсо Педраса получи на удобна позиция, но стреля неточно. В първата минута на добавеното време Коман стреля от воле, но право в ръцете на Руи.