Жълтите павета тръгнаха да си ходят

След ремонт за 17 милиона лева, състоянието им е катастрофално, алармират от "Спаси София", които допускат, че пак ще има "ремонт на ремонта"

Новини
22:32 - 26 Септември 2022
8520
Жълтите павета тръгнаха да си ходят

Новоремонтираните жълти павета на пл. „Народно събрание“ „тръгнаха да си ходят“ точно една седмица след ремонта пред парламента. Това става ясно от видеоклип, публикуван във Фейсбук профила на Гражданската организация „Спаси София“.
 
„Вече паважната настилка е „тръгнала да си ходи“. Очевидно жълтите павета, след като бяха варварски нарязани, решиха да не приемат ремонта на Йорданка Фандъкова и просто да си тръгнат“, коментират с чувство за хумор от неправителствената организация.

 „Виждат се огромни фуги от пясък, както и коловози, образували се от автомобилите, начупени и липсващи павета, огромни фуги – само седмица след ремонта“, показват от „Спаси София“ и призоваха: „Време е за ремонт на ремонта на жълтите павета“. Представители на организацията допуснаха, че до дни пространството пред Народното събрание отново ще бъде затворено, за да се извършати „допълнителни ремонтни дейности“. 

„Точно една седмица издържа поредният тотален провал на управлението на Фандъкова и ГЕРБ! Оставки отдавна не са достатъчни - време е за затвор“, написаха остро от „Спаси София“. А в коментар под публикацията, един от лидерите на организацията Борис Бонев, написа коментар от една дума - "ПРЕСТЪПНИЦИ!"

Припомняме, че ремонтът на жълтите павета бе на стойност 17 млн. лв. Оказа се, че фирмата изпълнител не се е справила никак добре със заданието.