Жеферсон взе български паспорт

Спорт
17:08 - 13 Септември 2022
2128
Жеферсон взе български паспорт

Един от чужденците с най-много мачове в историята на ЦСКА - Жеферсон, получи български паспорт. Процедурата по издаване на нужните документи на бразилеца е приключила успешно и той вече няма да заема една от петте квоти за играчи извън Европейския съюз.

Жеферсон, който пристигна в ЦСКА като ляв краен бранител, но впоследствие бе преквалифициран на опорен халф, започна своя пети сезон с червена фланелка.

За този период той изигра 144 мача с ЦСКА, което го превръща в един от чужденците с най-много двубои в "червената" история.

Рекордьор в това отношение е Ибрахима Гай със 160 мача, следван от Тигао със 154 и Маркиньос със 147. Ако Жеферсон няма проблеми с контузии и продължи да се ползва с доверието на Саша Илич, то до края на настоящия сезон бразилецът може да подобри рекорда на Гай.

Разбира се, българският паспорт на Жеферсон няма кой знае какво влияние върху процесите по картотекиране в ЦСКА, защото от този сезон квотата за играчи извън Европейския съюз е 20.

Родните отбори използваха шанса да дават български паспорти на играчите си докато тази квота бе 5 човека, от които само трима могат да бъдат едновременно на терена.