Желязков го покани: Имунологът Андрей Чорбанов за сефте поведе заседанието в НС

Депутатът от ИТН седна на шефското място след забележка към парламентарния шеф

Новини
13:04 - 28 Февруари 2024
839
Желязков го покани: Имунологът Андрей Чорбанов за сефте поведе заседанието в НС

Имунологът от "Има такъв народ" проф. Андрей Чорбанов поведе пленарното заседание за първи път днес. Той е зам.-председател на парламента, но днес за първи път седна на масата на председателите в рамките на 49-ото НС.

Чорбанов поведе заседанието по покана на Росен Желязков и Росица Кирова, след като от трибуната Чорбанов изрази притеснение защо Желязков е напуснал мястото си и го е преотстъпил на Кирова. Това стана по време на споровете за това допустимо ли е залата да гласува изключване на депутати от постоянни комисии.

"Действително ни притеснява, когато председателя господин Желязков бързо избяга от темата, което предполага, че ще разискваме теми и решения, които ще бъдат на границата на законните такива", каза Чорбанов от трибуната.

Веднага след това Желязков, който междувременно се беше върнал, го покани да поведе заседанието. Чу се как той му отказва, но Желязков му отговори "Господин Чорбанов, възлагам ви да водите тази точка" и покани Кирова също да се оттегли.

Само осем минути продължи председателството на проф. Чорбанов, тъй като пусна почивка по искане на "Възраждане". След нея отново седна на шефското място в парламента, но Желязков го освободи.