Желязков: ПП-ДБ атакуват ГЕРБ, че не сме готови за усвояване на парите от ПВУ

Вендинг машини за лекарства- да, но само при спазени условия 

Новини
11:57 - 18 Септември 2024
829
Желязков: ПП-ДБ атакуват ГЕРБ, че не сме готови за усвояване на парите от ПВУ

Бихме подкрепили всяка инициатива, която ще даде по-голям достъп до лекарства в населените места, където той е затруднен. Затова бихме застанали и зад идеята за поставяне на вендинг машини за медикаменти, но при спазване на всички изисквания и фармакологични стандарти. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Росен Желязков пред Нова.

Той коментира и „джентълменското писмо“ от ПП-ДБ така: „Не сме отхвърляли нищо. Заявихме само, че няма да правим прибързано законодателство. Имаме тежък опит от промените в Конституцията. Това предложение дойде като опит за политическа манипулация, насочена и към Брюксел. Не става дума за три закона, а за един законопрект за несъстоятелност на физическите лица, внесен от ПП-ДБ. Но има и друг такъв, внесен от „Възраждане“. Имаме и законопроект за изменение на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали, но това е изменение на закон, който прие „сглобката“.

Желязков каза, че от ПП-ДБ се опитват да въздействат на мнението, че ГЕРБ не е готова за усвояване на пари от Плана за възстановяване и устойчивост.

„Никой не задава въпроса какво стана с авансовото плащане, което никога не се случи, с парите по плана в сектор „Енергетика“, каза още депутатът.