Жена купува гласове с обещания за имотни облаги

Престъплението е регистрирано в село Микрево, община Струмяни

Новини
12:11 - 14 Октомври 2023
4094
Жена купува гласове с обещания за имотни облаги

Обвиняема за купуване на гласове и държане на канабис в село Микрево, община Струмяни, е задържана за срок до 72 часа, съобщиха от Районната прокуратура в Благоевград. 

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Сандански, е привлякла към наказателна отговорност Л. Б. за извършените от нея престъпления, се посочва в съобщението. Действията по разследването са започнали с претърсване и изземване от жилище в село Микрево. Разпитани са свидетели пред съдия, информират от прокуратурата. 

Събрани са доказателства за това, че в периода от края на септември 2023 година до началото на октомври 2023 година в село Микрево, на отделни лица е била давана имотна облага. По този начин те са били склонявани да упражнят избирателното си право на предстоящите местни избори в община Струмяни в полза на определени кандидати и определена политическа партия, съобщават от прокуратурата. 

Налице е съпричастността на Л. Б. към извършеното престъпление. Освен това при претърсване на жилището ѝ е бил открит канабис, с общо тегло 2,69 грама, информират още от прокуратурата.  

С постановление на прокурор Л. Б. е задържана за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата, казват от Районната прокуратура в Благоевград.