Жена с 3,15 промила лети в насрещното

Удари се в кола и стълб

Новини
08:31 - 05 Март 2020
2101
Жена с 3,15 промила лети в насрещното

40-годишна жена от Стара Загора е задържана за шофиране в насрещното пътно платно по пътя Обзор - Варна с 3.15 промила алкохол.

Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Бургас. На 4 март т.г. около 23.00 часа в района на бензиностанция „ЛУКОЙЛ“ – Обзор, служители от участък - Обзор при Районно управление - Несебър опитали да спрат за проверка л.а. „Фолксваген Фаетон“, със старозагорска регистрация, движещ се в насрещното пътно платно в посока Варна. Подадени са сигнални светлини, но водачът не спира на подадения сигнал, а се насочва към ул. „Странджа“, където при десен завой, изгубва управление над автомобила и се удря в паркиран л.а. „Нисан Екстрел“, с бургаска регистрация.

От удара паркирания автомобил блъска паркирания пред него „Мерцедес Е 300“, с бургаска регистрация. От сблъсъка „Фолксвагена“ се отклонява от пътя и се удря в стълб за улично осветление. Установено е, че водач е 40 годишна старозагорка, която е тествана за употреба на алкохол (дрегера отчел - 3,15 промила). Жената отказала да даде кръв за химичен анализ.