Жена видя задгробния живот след катастрофа

Актуални новини
16:38 - 09 Март 2021
7041
Жена видя задгробния живот след катастрофа

Жена претърпя клинична смърт след автомобилна катастрофа и разказа за своите видения за задгробния живот. Хелън е участвала в тежка автомобилна катастрофа. В резултат на това тя е имала временно спиране на сърцето. Жената е писала до Фондацията за изследване на посмъртния опит и е разказала за своите видения, съобщава Express, цитиран от "Блиц".

Хелън твърди, че преди да се върне към живота, тя се е чувствала като един атом в абсолютна празнота.

"Когато умрях, бях заобиколена от чернота. Нищо не виждах и не чувах. Не знаех нито за смъртта, нито дори за съществуването като цяло “, разказала е тя.

Жената е отбелязала, че това е приличало на сън, но с пълно осъзнаване на себе си.

„Почувствах се като част от всичко, сякаш бях един атом и бях свързана с атомите около мен. Не чувствах нищо друго, освен спокойствие “, заявила е Хелън.

Малко вероятно е съществуването на задгробен живот някога да бъде доказано или опровергано, но учените вярват, че вярата в него може да бъде от полза за хората.

„Идеята за възможността за безсмъртие може да има положителен ефект върху здравето“, счита Сузана Нюкомб, преподавател по религиозни изследвания.

Тя е пояснила, че надеждата може да помогне на тялото да се бори със заболяванията и да увеличи шанса за спонтанна ремисия.

Учените вярват, че подобни ярки видения се причиняват от мозъчна дейност, когато човек е близо до смъртта.