Жената на Ози: Алчни мениджъри спряха Ozzfest

Фестивалът се провежда 1996 до 2018 година

Новини
19:10 - 05 Ноември 2023
2008
Жената на Ози: Алчни мениджъри спряха Ozzfest

Шарън Озбърн хвърли светлина върху факторите, довели до отмяната на Ozzfest, разкривайки, че в крайна сметка това се дължи на "алчноста" на мениджърите.

Шарън – заедно със съпруга си и бивш фронтмен на Black Sabbath Ози, както и децата им Кели и Джак – заговориха за вече несъществуващия хард рок фестивал в своя възроден подкаст "Osbournes".

В осмия епизод от поредицата, семейството си припомня незабравимите моменти, на които са били свидетели на ежегодното събитие, и групите и музикантите, които са излизали на сцената на Ozzfest, сред които Limp Bizkit, System Of A Down, TOOL, Rob Zombie и много други.

На въпрос защо фестивалът в крайна сметка е спрян, Шарън отговаря: „Фестивалът беше много странен звяр, защото всички групи бяха наши приятели, но мениджърите бяха алчни и по някаква причина си мислеха, че правим милиарди от него, а това не беше така."

„Имахме печалба. Но не беше такава, че да се пенсионираме с нея“, продължава тя.

„А мениджърите и агентите искаха още, и още, и това вече не беше рентабилно. Спряхме, защото просто не беше рентабилно.“

Тя продължава с пример за изискванията, които е получавала от мениджърите на някои артисти: „Преди години една от групите – това беше вторият Ozzfest, който направихме, или третият – не искаше да излезе на сцената, докато не се съгласих да им дам още 10 000 долара. Те забавяха цялата програма, затова им казах: „Разбира се, разбира се, че ще ви ги дам.“

Шарън добавя, че в крайна сметка „не им е дала парите“, което е довело до раздор.

Първият Ozzfest се провежда през октомври 1996 година и продължава два дни. На следващата година събитието преминава в турне, а не еднократно събитие и продължава ежегодно до 2018 г.

Последният Ozzfest е в новогодишната нощ на 2018 година, а на сцената излизат Rob Zombie, Мерилин Менсън, Devil Driver и самият Ози.