Жерар Пике се гаври с Реал

Никой не помни последната им Шампионска лига, заяви бившият футболист на Барса

Спорт
16:50 - 08 Ноември 2023
3435
Жерар Пике се гаври с Реал

Жерард Пике, който дълги години беше част от Барселона, отново демонстрира, че не таи добри чувства към големия враг на каталунците - Реал Мадрид. Отказалият се от футбола вече испанец вярва, че клубът от “Камп Ноу” е по-специален от “белите”.

При Реал Мадрид всеки път е едно и също: взимат си мачовете с малко и се борят за всичко до самия край. Това е отбор, който не впечатлява с нищо, но винаги стига до заключителните етапи на Шампионската лига.

Реал е спечелил повече от всеки друг в Европа, но нашите (на Барселона - б.р.) победи се помнят винаги.

Всички в евротурнирите счтат Барса на Пеп за най-силния тим в скорошната история. А последната титла на Реал в ШЛ (2022 г. - б.р.) беше чудо, за което вече никой не се сеща. Те не бяха по-добрият отбор в нито един от кръговете”, заяви Пике в интервю за предаването “Ел Мон” по “Радио Каталуния”.

“Испания е страна, в която феновете на Реал са повече от тези на Барселона. Не трябва обаче да се тормозим и да участваме в тези “войни”, а е нужно да се фокусираме върху себе си”, продължи той.

“Трябва да сме търпеливи с проекта на Чави Ернандес, защото не виждам кой друг може да оправи нещата по-добре от него. Той познава клуба най-добре от всички нас, защото е там от дете”, убеден е Пике.

Той коментира и случая “Негреира”, според който “блаугранас” са обвинявани, че вероятно са се ползвали с протекции от съдиите.

“Притеснително е, че хората твърдят, че сме побеждавали заради реферите. Опитват се да изкривят историята и да очернят успехите ни. Бяхме толкова по-силни от противниците, че нямаше нужда някой арбитър да ни помага, защото в повечето мачове биехме с разлика”, твърди световният шампион.

Пике похвали и Жирона за силното представяне в Ла Лига този сезон, където скромният каталунски клуб засега е лидер: “Жирона е като Лестър. Изглежда трудно да спечелят титлата, но същото се говореше и за Лестър, а те го направиха. Този проект заслужава адмирации”.