Жертват Малин Кръстев заради нисък рейтинг

Топ
13:22 - 19 Декември 2019
3304
Жертват Малин Кръстев заради нисък рейтинг

Сатиричният театър представи адаптацията на кинохита „Телевизионна мрежа“, удостоен през 1977 година с 4 награди „Оскар“. Още в първото представление публиката успя да се разпознае в плоскостта, в която авторът е поставил нещата - че медиите в известен смисъл ни лишават от чувствителност.

Малин Крстев е в ролята тв водещ от телевизия UBS, който признава в ефир, че всички новини се правят с цел висок рейтинг и печалба. Образът му ясно показва реалното състояние в медиите и облъчването с интернет. Героят на актьора става жертва на собствениците на телевизията и ръководството, които се сменят няколко пъти. Накрая Кръстев отнася неволите на ръководството и е "убит" в името на благото на телевизията. 

Замислен като фарс преди повече от 40 години, днес ''Телевизионна мрежа'' се е превърнал в документална реалност. Екипът на Сатирата търси отговор на въпроса  дали аналогов човек може да оцелее в дигиталния век. 

По думите на директора на театъра Калин Сърменов борбата за рейтинг и за това по някакъв начин медиите да манипулират хората продължава и тази тема няма как да свърши.

"Неща, които са ужасни сами по себе си - ние ставаме равнодушни към тях. Това е тревогата на автора, това е и нашата тревога", споделя режисьорът Андрей Аврамов. 

В спектакъла участват Малин Кръстев, Калин Сърменов, Стефания Кочева, Явор Борисов, Силвия Лулчева и други. Сценограф е Антония Попова.