Жирона подчини Атлетико в луд мач

Двубоят със седем гола изкачи каталунците отново на върха

Спорт
11:20 - 04 Януари 2024
2191
Жирона подчини Атлетико в луд мач

Сензацията в испанското първенство Жирона продължи да удивява и в луд мач от 19-ия кръг подчини  Атлетико (Мадрид) с 4:3.

Головата гоненица започна Валери за каталунския тим, който вкара още във втората минута, а до края на полувремето за домакините се разписаха още Савио в 26-ата и Блинд в 39-ата минута.

Атлетико обаче репликираше с попадения на Алваро Мората в 14-ата и 44-ата минута, а в добавеното време на първата част трети негов гол бе отменен заради засада.

Мората обаче все пак записа хеттрик и изравни на 3:3 в 54-ата минута. Драмата бе разплетена чак в първата минута от добавеното време на мача с гола на Мартин, който донесе победата с 4:3 за Жирона.

Жирона се залепи за лидера Реал (Мадрид), като двата тима са с по 48 точки. Атлетико е на третата позиция с 38, колкото има и Барселона, но с мач по-малко.

"Белия балет" спечели своето домакинство срещу Майорка, но това не стана лесно, а само с 1:0, като гостите на два пъти уцелиха гредите. Точен за победата на Реал бе Антонио Рюдигер в 78-ата минута.

В останалите две срещи: Селта - Бетис 2:1 и Гранада - Кадис 2:0. Днес 19-ият кръг продължава с нови три мача.