Жители на "Зона Б-5": Махнете цирка!

Живущите до парк "Възраждане" не искат и да чуят за животни и клоуни

Новини
19:32 - 29 Март 2019 (обновена)
8575
Жители на "Зона Б-5": Махнете цирка!

Всяка година циркът идва по едно и също време - имаше такъв куплет от песен. И тук, в София, също е така. Но на хората, които живеят в столичния квартал "Зона Б-5" започна да им писва, независимо, че циркът идва рядко - два пъти в годината.

Преди дни цирк "Балкански" опъна купола си отново. И отново на същото място - столичният парк "Възраждане".

Живущите не са доволни от това, тъй като ароматите от животните, които се носят наоколо, са ясни за всички, но не пречат на тези, които не живеят наблизо. Също така се правят тренировки за животните през деня и от уредбата се чува наделеч, а по-възрастните не могат да почиват.

На всичкото отгоре, след като собствениците "сгънат цирка", след тях остават купища боклуци, които седмици по-късно биват изчистени от служители на общината.

"Не ни харесва това, опитваме се да се преборим, но..." - коментира живущ в най-близкия блок до парк "Възраждане". - Когато е топло, миризмите са още по-остри, не можем да си отворим прозорците".

"Животните постоянно издават звуци, някои са доста кресливи и нарушават комфорта ни. Децата постоянно искат да ги видят, теглят ни натам, а то вече няма какво толкова да се види. На всичкото отгоре и цените са високи, но знаете, че е трудно някое дете да бъде удържано", сподели майка, която всеки ден разхожда 5-годишния си хлапак в парка.

Първото представление на цирка ще е на 4 април, като понеделник и вторник ще са почивни дни. Цените на билетите варират от 16 до 35 лева, но за голяма съжаление законът в България не позволява хищници да бъдат част от представленията - така децата и техните родители могат да се полюбуват единствено на любимци, като понита, маймунки, птици и, естествено, на клоуни, които са забавни вече само за най-малките.