Жители на варненско село се вдигнаха на протест , искат ограничения за камионите

Пътят през Езерово е много натоварен, тъй като в района има две пристанища и други предприятия

Новини
20:15 - 13 Юли 2024
5103
Жители на варненско село се вдигнаха на протест, искат ограничения за камионите

Жители на варненското село Езерово излязоха днес на мирен протест-шествие, за да привлекат общественото внимание и да поискат да се ограничи скоростта на камионите и колите, които минават по републиканския път III-2008.

Според кмета на селото Магдалена Ганева проблем са най-вече камионите. Пътят е много натоварен, тъй като в района има две пристанища и други предприятия. Община Белослав постави пътни знаци, които налагат ограничение на скоростта, но те не се спазват, посочи Ганева. По думите ѝ, искането на хората е да бъдат поставени друг тип ограничители в двата края на селото – повдигнати пешеходни пътеки или т.нар. легнали полицаи. На пътя има автобусни спирки в двете посоки и хората трудно пресичат, каза още Ганева. Тя допълни, че живеещите в къщите по протежение на проблемната отсечка се оплакват, че от вибрациите на тежките коли вече има напуквания на стените.

Водени са разговори с Областната администрация във Варна и с полицията, допълни Ганева и изрази надежда, че сега ще бъдат взети мерки, за да престанат проблемите в селото. В него се водят по адресна регистрация 1600 жители, но всъщност са над 2000, уточни още кметът.