Жителите на село Ресен протестират, искат вода

Две години хората живеят на воден режим

Новини
13:13 - 18 Март 2023
1917
Жителите на село Ресен протестират, искат вода

Жителите на великотърновското село Ресен излязоха на протестно шествие с настояване да бъде решен дългогодишният проблем с допълнителното водоснабдяване на селото, което в последните две години е на воден режим.

Много жители на село Ресен, подкрепени от съседни села, се събраха на протестен митинг пред кметството. Те настояват в най-кратки срокове да се реши проблемът с безводието на най-голямото село в община Велико Търново, с над 2000 жители.

Кога ще спре прехвърлянето на отговорност между институциите и кога ще има ясен срок за изграждането на допълнително водоснабдяване – това питат хората, които са от две години на драстичен воден режим.

Хората не приемат обещанието отпреди два дена на Община Велико Търново, че започва предпроектно проучване за ново трасе за 10 километра допълнителен водопровод за Ресен. Селото се водоснабдява от местни кладенци, които пресъхват.

На протеста не дойдоха представители на водоснабдителното дружество и на Община Велико Търново.

Демонстрантите преминаха с протестно шествие по моста на река Росица по пътя към Свищов. Те заявиха, че търпението им е изчерпано.