Жорди Кайседо и Еквадор удариха Боливия, късен успех на Чили

Спорт
12:02 - 13 Октомври 2023
2031
Жорди Кайседо и Еквадор удариха Боливия, късен успех на Чили

Силно второ полувреме донесе на Чили първа победа в квалификациите за Мондиал 2026. Чилийците се наложиха с 2:0 над Перу с попадение на Диего Валдес в 74-ата минута и автогол на Маркос Лопес в добавеното време.

Домакините бяха по-добрият отбор на препълнения стадион в Сантяго и можеха да водят убедително още до почивката, а техният съперник завърши двубоя без точен удар към втв вратата, пазена от Брайън Кортес.

Преди този мач и двата отбора бяха в дъното на класирането. Чили атакуваше от самото начало и в 26-ата минута гол на Бен Бреретон Диас беше отменен заради засада. Малко след това Габриел Суасо стреля опасно сглава, а в края на полувремето Педро Хайесе отрази изстрел на Валдес.

Халфът на Клуб Америка се реваншира в 74-ата минута, когато Алексис Санчес центрира от корнер, а Ерик Пулгар продължи топката към Валдес и той я прати в мрежата. В добавеното време Маркос Лопес опита да попречи на нападател на Чили, но вместо това си вкара автогол.

Еквадор записа втора победа от началото на световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ. Съставът на Феликс Санчес се наложи с 2:1 при гостуването си на Боливия и вече има 6 точки. решаващото попаденив вкара резервата Кевин Родригес дълбоко в добавеното време.

Титуляр за Еквадор беше бившият нападател на ЦСКА - София Жорди Кайседо. Нападателят прави силен сезон с екипа на мексиканския Атлас и се завърна в националния отбор след пауза от повече от година.

Резултата в полза на Еквадор откри 16-годишният Кендри Паес в 45-ата минута. Халфът на Индепендиенте дел Вале получи извеждащо подаване от Мойсес Кайседо и технично преодоля стража на домакините Гийермо Вискара. По този начин той стана най-младият автор на попадение в квалификациите за Световно първенство в Южна Америка.