Жоро Тениса смени господаря, врътна дупе към Брендо

Новини
11:06 - 06 Август 2020
24623
Жоро Тениса смени господаря, врътна дупе към Брендо

Софийския крими герой Георги Божилов – Тениса, доскоро минаващ за един от най-верните хора на укриващия се в Дубай с 18 повдигнати обвинения хазартен бос Васил Божков, май е сменил господаря си. Дни след като Тениса изненадващо бе пуснат от ареста под гаранция от 10 000 лева като част от престъпната банда на Черепа, той се изнесе от София към морето.

Тениса е отседнал в тузарския комплекс „Оазис“ в курортното селце Лозенец, собственост на друг издирван от правосъдието мултимилионер – Евелин Банев – Брендо. Божилов ваканцува заедно със съпругата си, а около него се въртят двама охранители, за които на плажа тръгна мълва, че са цивилни полицаи.

Жоро Тениса отмаря на "Оазис", охраняван от цивилни полицаи.

През последните няколко години Жоро Тениса бе неизменна част от обкръжението на Васил Божков, като отговаряше за сексуалните преживявания на Черепа. Стотиците млади красавици, минали през кревата на хазартния бос, бяха осигурявани именно от Божилов, който се и разплащаше с тях.

Доскоро Жоро Тениса се кълнеше във вярност към Васил Божков...

Божилов, който е подсъдим и по друго крими дело – като част от бандата за рекет, ДДС афери и търговия с дрога на Мила Универсалната и Мартин Джито, бе закопчан на 9 юли заедно с част от личната охрана на Васил Божков. Седмица по-късно обаче Тениса тихомълком бе освободен под гаранция, а в ъндърграунда тръгна упорита мълва, че той е станал защитен свидетел на Специализираната прокуратура, пропявайки срещу боса си. Според засега неофициални данни, Жоро Тениса е бил притиснат да пропее, тъй като срещу него са събрани доказателства, свързващи го като посредник на Черепа при изпълнението на мокри поръки и нелегален износ на антики в чужбина.