Жребчетата обърнаха Щутгарт за Купата, РБ Лайпциг без проблеми срещу Бохум

Спорт
09:44 - 04 Февруари 2021
2201
Жребчетата обърнаха Щутгарт за Купата, РБ Лайпциг без проблеми срещу Бохум

Борусия Мьонхенгладбах победи Щутгарт с 2:1 и си осигури участие в следващта фаза на турнира за Купата на Германия. "Зебрите" губеха в резултата до края на първото полувреме, но в крайна сметка успяха да обърнат мача с попадения на Маркус Тюрам и Аласан Плеа.

Щутгарт поведе още във втората минута с попадение на Силас Вамангуитка, който се разписа след добър пробив в наказателното поле на гостите. В даденото от съдията продължение на първото полувреме Борусия изравни. Тюрам се разписа след асистенция на Ларс Стиндл. В началото на второто полувреме тимът от Гладбах стигна до успеха след гол на Плеа.

По същото време втородивизионния Регенсбург отстрани елитния Кьолн след изпълнение на дузпи. В редовното време двата отбора не успяха да се победят, като резултатът бе 2:2. Равенството се запази и след двете продължения по 15 минути.

РБ Лайпциг сгази Бохум с 4:0 в мач от третия кръг на турнира за Купата на Германия. Юсуф Поулсен реализира две попадения за "биковете", докато останалите голове бяха дело на Амаду Хайдара и Марсел Сабицер, който се разписа от дузпа.

Домакините започнаха по-добре срещата, като поведоха още в 11-ата минута. Марсел Сабицер намери отлично Хайдара в наказателното поле и той с точен удар прати топката в мрежата на Бохум. В даденото от съдията продължение на първото полувреме тимът от Лайпциг стигна до втори гол. Той бе дело на Сабицер от дузпа дадена за нарушение на Патрик Древес в наказателното поле.

В 66-ата минута Юсуф Поулсен вкара трети гол за РБ Лайпциг. Асистенцията бе на Дани Олмо. Четвърт час преди края на срещата "биковете" стигнаха до четвърто попадение. То отново бе дело на Поулсен, който се разписа след подаване на Анхелиньо от фаул.

Волфсбург също се класира за следващата фаза на надпреварата, след като победи Шалке с 1:0. Единственото попадение в срещата бе дело на Воут Вегхорст. Той се разписа малко преди края на пъвото полувреме, след като секунди преди това изпусна дузпа.