Жребият натресе Рома на Милан

Ливърпул ще играе с Аталанта

Спорт
14:28 - 15 Март 2024
1454
Жребият натресе Рома на Милан

Жребият в Лига Европа размина големите фаворити за трофея в лицето на Ливърпул и Милан, като двата тима могат да се срещнат най-рано в големия финал, който е на 22 май в Дъблин.

За "росонерите" обаче предстои тежка италианска битка срещу Рома, който се намира в страхотна форма под ръководството на Даниеле Де Роси. Победителят от тази двойка ще се изправи на полуфиналите срещу един измежду Байер Леверкузен, който е лидер в Бундеслигата и носителя на Лигата на конференциите - Уест Хем.

Другият голям фаворит в Лига Европа - Ливърпул, пък е с приемлив жребий, като ще се изправи срещу Аталанта на четвъртфиналите. След това мърсисайдци ще трябва да преминат срещу победителя измежду Бенфика и Олимпик Марсилия, ако иска да стигне до Дъблин.

Първите четвъртфинални двубои ще се изграят на 11 април, като домакин ще бъде първият изтеглен отбор. Реваншите ще се проведат на 18 април 2024 година. Жребият ще определи и кои ще се евантуалните полуфинални двойки. Двубоите от тази фаза ще се проведат на 2 и 8 май, докато големият финал в Дъблин, Република Ирландия ще бъде на 22 май.

Ето какво отреди жребият за четвъртфиналите в Лига Европа:

Милан - Рома

Ливърпул - Аталанта

Байер Леверкузен - Уест Хем

Бенфика - Олимпик Марсилия

Ето как ще изглеждат полуфиналите в Лига Европа:

Бенфика/Олимпик Марсилия - Ливърпул/Аталанта

Милан/Рома - Байер Леверкузен/Уест Хем