Жребият за Лига Европа: Лудогорец срещу Динамо Брест, ЦСКА играе с победителя от Базел - Анортозис

И двата български участника в евротурнирите ще са гости, като победителят ще бъде излъчен в един мач на 1 октомври

Топ
15:32 - 18 Септември 2020 (обновена)
3579
Жребият за Лига Европа: Лудогорец срещу Динамо Брест, ЦСКА играе с победителя от Базел - Анортозис

Лудогорец ще гостува на беларуския Динамо Брест в плейофната фаза на Лига Европа.

Българският шампион имаше известен късмет в жребия, след като се размина с другите опасни възможности като Цървена звезда и Селтик, но пък ще трябва да постигне успех като гост, ако иска да играе в групите на турнира.

Победителят ще бъде излъчен в една среща, която ще се изиграе на 1 октомври. 

Динамо Брест участва в Лига Европа, след като отпадна в третия квалификационен кръг на Шампионска лига. Белорусите загубиха с 0:1 от Макаби Тел Авив. Попадението за израелците отбеляза Дан Битон, който играе в тима преотстъпен от Лудогорец. Той се разписа от дузпа в 50-ата минута на срещата.

Разградчани се разминаха при жребия със сръбския Цървена звезда, както и с шотландския Селтик.

В плейофа за влизане в групите на Лига Европа ЦСКА ще се изправи срещу швейцарския Базел или Анортозис от Кипър, като "червените" гостуват на 1 октомври.

За да стигнат до плейофа, "червените" първо трябва да се справят с Б36 Торшавн от Фарьорските острови. Базел и Анортозис ще определят победителя седмица по-рано - на 24 септември.

Тимът на Стамен Белчев бе непоставен, а другите възможности в жребия бяха Виктория Пилзен или Бешикташ. За първи път в турнира обаче ЦСКА ще трябва да гостува, след като в досегашните си двубои имаше късмета да бъде домакин.

Този уикенд двата ни евроучастника се изправят един срещу друг в най-интересния мач от петия кръг на елита на България. Домакин са червените, а началото на двубоя, поверен на главния съдия Георги Кабаков, е 21:00 часа.