Журналистът Косьо Филипов издаде стихосбирка

Първата книга на новинаря е озаглавена „На дъх от лятото”

Култура
09:09 - 13 Април 2019
3389
Журналистът Косьо Филипов издаде стихосбирка

Журналистът Костадин Филипов издаде дебютната си стихосбирка „На дъх от лятото”. Стиховете са писани през последните три години. Освен от голямата споделена, несподелената и изпепеляваща любов, книгата е вдъхновена и от семантиката на числото 24. Дебютната стихосбирка на някогашния тв водещ е събрала 48 стиха (2 по 24) - тънката му и многопластова поезия, през която той пътува като откривател.

Лириката му ни променя, тя ни носи от делничното и градското към пространството на празника с мелодия от струните на най-фините човешки емоции, споделят издателите. Докосването до поезията на Косьо Филипов е магия, която превръща читателя във философ, творец и мечтател. Потапя се в слова от нежност, разтваря се в морска пяна и се преражда в утрешния ден с вяра в нова любов. Редактор на стихосбирката е именитата поетеса Маргарита Петкова.

Костадин Филипов започва кариерата си още на 13-годишна възраст във велинградското радио „ЧЛК”. Паралелно със следването си в Пловдивския университет, специалност Българска филология, работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в Обединени радиостанции „Канал Ком”.

Телевизионната му кариера започва в телевизия „Евроком-Пловдив” като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия на Нова телевизия. В момента е редактор в предаването „Преди обед” по Би Ти Ви.

Премиерата на „На дъх от лятото” е на 24 април от 18:30 ч. в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”.