Журналистка изгоря жива (ВИДЕО)

Ужасяващи кадри бяха разпространени в YouTube

Новини
18:50 - 02 Октомври 2020
5717
Журналистка изгоря жива (ВИДЕО)

Главната редакторка на изданието Koza Press Ирина Славина остави предсмъртно послание във фейсбук, самозапали се и изгоря жива пред сградата на Градското управление на МВР в руския град Нижни Новгород.

Ужасяващи кадри бяха разпространени в YouTube от изданието Baza, а малко по-късно пред ТАСС Алексей Пранишников, координатор на организацията "Правозащиты Открытки" заяви: "Славина сложи край на живота си пред сградата на градското управление на МВР в Нижни Новгород. Полицаите опитаха да ѝ помогнат, но не успяха да я спасят".

По думите на Пранишников вчера в дома на журналистката е бил проведен обиск, като са били иззети лаптопът й и друга техника.

Самата Славина сподели пред радио "Ехото на Москва", че разследващите са търсели материали, свързани с организацията за подкрепа на гражданското общество "Отворена Русия", зад която стои Михаил Ходорковски, пише dir.bg.

"Взеха всичко, което намериха - флашки, лаптопа ми, лаптопа на дъщеря ми, компютъра, телефоните - моя и на съпруга ми, всички бележки, които си бях водила по време на пресконференции. Останах без възможност да работя", каза още Ирина Славина.

От полицията в Нижни Новгород потвърдиха, че жена се е самозапалила, но без да съобщават самоличността на загиналата. Следственият комитет е проверява случая.