Зидан и Меси "се четкат" взаимно

Двамата са обединени, че играчът с номер 10 трябва да е лидер и творец

Спорт
14:48 - 10 Ноември 2023
2681
Зидан и Меси "се четкат" взаимно

Две от легендарните фигури във футбола Лионел Меси и Зинедин Зидан бяха събрани от Adidas. Двамата проведоха 30-минутен разговор, в който си задаваха въпроси по множество теми и направиха някои любопитни признания.

Видеото беше заснето в Маями, а темите обхващаха семейството, отбелязването на гол във финал на Световно първенство и носенето на №10.

Един от въпросите, които Лионел Меси зададе към събеседника си Зинедин Зидан беше кой е най-твърдият футболист, срещу когото се изправял.

„Най-твърдият? Ами, не знам, но най-трудният беше Паоло Малдини. Той беше много умен и интелигентен на терена. А Тюрам играеше твърдо. Когато е от твоя отбор, си щастлив. Ако обаче е срещу теб, не си“, каза Зизу на въпроса на Меси.

Бившият френския национал не пропусна да похвали качествата на Лео и посочи едно качество, което го отличава от всички останали.

„За да играеш като номер 10, трябва да имаш магия, какъвто е случаят с теб. Защото „десетката” е лидерът на отбора, а лидерът трябва да е творец. Той трябва да има нещо, което го прави различен от другите, също като теб“, заяви Зидан.

„Ти забелязваш нещата преди всеки друг. Номер 10 трябва да прави това. Аз бях с една секунда пред всички останали, а ти беше с три. Това е най-важното, което те отличава от останалите. Наясно си какво ще правиш още преди топката да е стигнала до теб. Малко хора са способни на това“, допълни мисълта си французинът.

Междувременно Меси направи любопитно признание, че е имало друг играч с №10 на гърба, освен Диего Армандо Марадона, който го е вдъхновявал като дете.

„Много ми харесваше Пабло Аймар. Страхотно е, че играхте един срещу друг, когато беше във Валенсия. Преди това той се открояваше в Ривър Плейт, който имаше много силен отбор. Винаги съм харесвал стила му на игра. Освен Диего Марадона, който беше на друго ниво,  Пабло беше този, на когото се възхищавах”, сподели световният шампион с Аржентина от Мондиал 2022.