Зидан ще продължи да чака, гласуват доверие на Дешан и след Евро 2024

Спорт
17:49 - 26 Март 2024
1078
Зидан ще продължи да чака, гласуват доверие на Дешан и след Евро 2024

Президентът на Френската футболна федерация Филип Диало затвори вратата за Зинедин Зидан. Треньорът няма да води националния тим поне до 2026 година. Това става ясно от изявление на футболния функционер.

Филип Диало гарантира, че независимо от представянето на „петлите“ на Европейското първенство в Германия през лятото, позицията на селекционера Дидие Дешан остава бетонирана.

Бившият мениджър на Олимпик Марсилия Дешан подписа удължаване на договора след поражението на Франция на финала на Световното първенство в Катар от Аржентина. Новият контракт на специалиста е до 2026 година.

През последните години често името на Зинедин Зидан излиза на преден план като евентуален селекционер на националния тим на Франция.

„Зинедин Зидан е една от легендите на френския футбол. Ние сме длъжни да покажем признателност за всичко, с което е допринесъл за френския народ. Но има го има и другото нещо, което е, че имаме най-добрия треньор във френския футбол до 2026 г. Това е всичко, което трябва да се каже“, обяви категорично Диало.

Зинедин Зидан е без работа от 2021 година насам, след като напусна Реал Мадрид.