Зингаревич успокои бултрасите: Всички мои инвестиции ще останат в клуба

Спорт
16:04 - 24 Октомври 2023
2352
Зингаревич успокои бултрасите: Всички мои инвестиции ще останат в клуба

Във вторник, 24 октомври се проведе Общото събрание на акционерите на ПФК Ботев АД. В дневния ред беше въпросът за увеличаване на капитала на клуба, съобщиха „жълто-черните“ в официалния клубен сайт.

Това решение бе взето единодушно от всички участници в общото събрание. Увеличението на капитала ще позволи на клуба да изплати всички заеми към мажоритарния собственик, натрупани през 2022 г. и превърнати в капитал.

„Всички наши действия са насочени към устойчиво развитие и стабилно финансиране на клуба. Както казах по-рано, клубът няма да има дългове и тази стъпка е с цел да изпълня думата си. Всички направени от мен инвестиции ще останат в клуба и ще бъдат използвани за развитието на Ботев“, каза президентът Зингаревич.

„Сдружение на ПФК Ботев беше и си остава надежден партньор на мажоритарния собственик в интерес на нашия любим клуб. Удовлетворени сме, че г-н Зингаревич изпълнява задълженията си, насочени към устойчивото развитие на клуба и напълно подкрепяме курса на Ботев към здраво финансово състояние”, допълни го Борис Гиздаков.