Златка Райкова носи краден часовник „Ролекс“

Мъжът на плеймейтката се изръсил само с 20 бона, вместо 80 000 лева, колкото струва бижуто

Новини
22:30 - 31 Август 2024
3364
Златка Райкова носи краден часовник „Ролекс“

Златка Райкова обожава да показва лукса, в който живее. Блондинката често парадира със скъпите си дрехи, чанти, аксесоари и вещи. Плеймейтката се фука с часовник „Ролекс” (Rolex) модел Daytona, който струва 45 000 долара или почти 80 бона в лева. Аксесоарът е с 18-каратово жълто злато и диаманти. Бижуто е подарък на красавицата от мъжа й Карен Хачатрян.

„Уикенд” обаче научи от сигурен източник, че мургавелкото не се е изръсил с 80 бона, а само с 20 000 лева. Той е купил бижуто от популярния в криминалните кръгове Пепи Часовника – тарикат, който пласира откраднати по цял свят луксозни бижута и часовници на около една трета от редовната им цена.

Въпреки че всички са наясно какъв е произходът на стоката, много родни популярни личности си пазаруват от тариката, който краде стоката си от Франция, Испания и Италия, където мароканци и алжирци нападат заможни хора по улицата и им свалят часовниците, дори на Григор Димитров му задигнаха скъпия аксесоар от ръката в Барселона.

От много години тези вещи се продават на черния пазар, а от няколко лета някои модели стигат и до България. Плеймейтки, миски, фолк певци, дилъри, инфлуенсъри, мутреси и обикновени бръмчалки си пазаруват от Пепи Часовника на изгодни цени. „Карен нито е толкова щедър, нито е толкова богат, колкото се опитва да го изкара жена му. Той е тарикат, който печели от нелегални залози, но няма милиони. Колите му са на кредит, купува кога ментета, кога крадени вещи, далеч е от милионер, но не е без пари като Благо Джизъса” – коментират близки до силиконовата изкусителка и мъжа й.

Преди 2 години пловдивчанин си купи краден дамски „Ролекс“ за 11 000 лв. Купувачът хвърлил парите през балкона си, увити с ластик в пачка. Скоро след това часовникът бил обявен за продажба в интернет и собственичката му се обадила, че той е краден. Тя си го получила обратно и човекът заведе дело да си търси парите, които все още не си ги е получил, но това са рисковете при купуването на вещи от съмнителни продавачи и съмнителен произход. Дано някой ден не се наложи и Златка да се раздели с ролекса си.

„Уикенд” забеляза, че бившата половинка на Благо Джизъса е изтрила всичките си профили в приложения, където продаваше дрехите си, голяма част от които менте. Явно красавицата чете вестника ни и си е взела бележка, че е грозно да продава носеното си бельо, като е решила са спре да търгува с гащите и дрехите си.