Златко Баретата изгони дясната си ръка Иво Ториното

Ивайло Борисов вече не ръководи охранителната фирма "Аполо Секюрити", има забрана да стъпва в офисите на доскорошния си началник

Новини
15:03 - 04 Октомври 2019
51425
Златко Баретата изгони дясната си ръка Иво Ториното

Златомир Иванов - Баретата е изритал от организацията си доскорошния №2 в йерархията Ивайло Борисов- Ториното, съобщава „Уикенд”. Според изданието Златко Баретата е отстранил дългогодишната си дясна ръка от управлението на охранителната фирма „Аполо Секюрити”, а на негово място е поставил като управител своя баща Иван Иванов.

Ивайло Борисов – Ториното даже има забрана да стъпва в офиса на охранителната компания, като санкцията е наложена еднолично от началника му Златко Баретата. Според мълвата в ъндърграунда, Иво Ториното е разжалван от боса си заради съмнения за злоупотреби с касата на „Аполо Секюрити”, както и заради присъствието на много компрометирани здравеняци с обемисти крими досиета във ведомостта на охранителното дружество. Според закона, ако едно лице е осъждано за криминални престъпления, няма право да работи като охранител и да носи оръжие. Това обаче дълго време не било спазвано в „Аполо Секюрити”, докато охранителната фирма е била под оперативното управление на Ториното.

Друга версия за разлъката между Златко Баретата и Ивайло Борисов гласи, че бившия командос се е разделил с дясната си ръка заради аферата с отвличането на милионерския наследник Адриан Златков.

Похищението на Адриан Златков, син на автотърговеца Тони Златков, вледенило отношенията между Златко Баретата и Иво Ториното

През лятото на 2017 г. синът на автотърговеца Тони Злактов бе похитен от предрешени като полицаи бандити и върнат 11 дни по-късно след платен откуп в размер на 700 000 лева. Месеци по-късно, през януари 2018 г., за отвличането бяха арестувани Иво Ториното и охранителите му Мартин Марков и Георги Джамбазов, както и приятелката на последния Здравка Стефанова. И макар крими квартета да бе освободен заради липсата на достатъчно доказателства, Златко Баретата свалил доверието си от Ивайло Борисов. Бившият командос бил гневен на Ториното, че е действал на своя глава и застрашил покрай похищението цялата структура.

Ториното и охранителите му бяха арестувани през януари 2018 г. за похищението на Адриан Златков, но по-късно осдободени поради липса на достатъчно доказателства

Ивайло Борисов – Ториното гравитираше около Златко Баретата от поне 10 години, като дълго време бе един от босовете на дрогата в София и отговаряше за кражбите на автомобили – сектор, който носеше солидни приходи в престъпната империя на Златомир Иванов. Ториното бе и съпроцесник на Златомир Иванов по наркоделото „Фирмата”, но учудващо бе оправдан от съда. Преди 3 години Борисов пак бе арестуван за търговия с дрога заедно със Златко Гочев – Малкия и още петима, тъй като бе посочен като наркобос от защитения свидетел срещу Златко Баретата – петролния аферист Росен Драгнев – Капитана. По това дело съдът още не се е произнесъл.

Не са малко и познавачите на родния ъндърграунд, които смятат, че конфликтът между двамата е режисиран. „Да, Иво Ториното вече не ръководи охранитетелната хирма на Златан, но срещу него има няколко висящи дела и заради това е изтеглен на заден план от началника си”, допуска приближен до официално разгалвания Ивайло Борисов.