Златко Баретата на море в Италия вместо в болницата

Съдът разреши на крими боса да се оперира в Германия, той отпраши към Равена

Крими
09:35 - 07 Юли 2019
47686
Златко Баретата на море в Италия вместо в болницата

Златомир Иванов – Златко Баретата надхитри Специализирания съд, където се води дело срещу него и още няколко човека за ДДС измами с горива. Неотдавна крими босът поиска и получи разрешение от магистратите да напусне България за срок от 1 месец, тъй като трябвало се подложи на операция в реномирана клиника в Мюнхен.

От съда разрешиха на Златко Баретата да отлети за чужбина, като магистратите разпоредиха той да се завърне в България на 30 юли. Вместо да оперира нерва на възпалената си подбедрица в Германия обаче, подземния бос отпраши на лятна ваканция в Италия заедно със съпругата си Калина. От снимки, публикувани от жената на Златомир Иванов във Фейсбук, стана известно, че семейството ваканцува в Равена – град в Северна Италия, с излаз към Адриатическо море.

Златомир Иванов със съпругата си Калина пред площад "Паоло" в Равена

Близки до Златко Баретата разказаха, че бившия командос ваканцува на Ботуша с лечебна цел – трябвало да си топи крайниците във водите на Адриатическо море. Мнозина обаче се съмняват, че Златомир Иванов просто е надхитрил съда, за да бъде пуснат да почива в чужбина.

„И той е човек, и той има нужда от почивка. В България няма как да остане незабелязан – навсякъде го познават и като се появи на плажа, почват да го одумват. Иначе преди ходеше на възстановителни процедури в Поморие“, бранят Златко Баретата хора от обкръжението му.

Иванов се спаси по чудо от сигурна смърт през февруари 2013 г., когато наемен убиец го издебна пред парадния вход на Съдебната палата и го засипа с дъжд от куршуми. Баретата обаче бе с бронебойна жилетка и това спаси живота му. Все пак гангстерът пострада тежко от куршуми, които се забиха в слабините му и дълго време бе прикован към инвалидна количка. През следващите години Златомир Иванов претърпя цели 5 операции в частни клиники в Германия и Австрия, но очевидно все още използва  „куршумената“ драма като алиби за вояжите си до чужбина.

Златко Баретата още ползва неуспешния атентат срещу него като алиби пред съда. Бившия командос често лети за чужбина с мотив, че трябва да се оперира