Златните крале с първа загуба

Патоците с грандиозен обрат от 0:2

Спорт
11:30 - 06 Ноември 2023
2718
Златните крале с първа загуба

Анахайм вкара четири безответни гола в третия период и реализира обрат от 0:2 до 4:2 срещу гостуващия Вегас Голдън Найтс, нанасяйки първо поражение на носителя на купа "Стенли" в редовното време от началото на сезона в Националната хокейна лига.

Сам Карик се разписа два пъти, а Адам Енрике и Мейсън МакТавиш добавиха по едно попадение за успеха. Вратарят Джон Гибсън направи 29 спасявания.

Иван Барбашев и Джак Айхел дадоха аванс от два гола за шампионите след първите две третини, но Лас Вегас не успя да удържи преднината си и прекъсна серия от 12 поредни мача с точка, която беше рекордна за защитаващ титлата си клуб за старт на кампания.

Гостите, които бяха 20 мача без поражение в редовното време от края на миналия сезон и с втората най-добра подобна серия в лигата от 40 години, все пак останаха на върха в класирането с 23 точки.

Ню Джърси надделя над домакина Чикаго с 4:2 и постигна шести успех в последните си осем мача в лигата, за да се изкачи на второто място в Столичната дивизия с 15 точки.

Доусън Мърсър, Макс Уилман, Къртис Лейзър и Майкъл МакЛауд се разписаха, а вратарят Витек Ванечек парира 32 изстрела.

Тейлър Хол и Райън Донато бяха точни за Чикаго, който допусна пате поражение в седем срещи. Арвид Сьодерблом отрази 36 шайби, но това не беше достатъчно.