Златните момичета озариха олимпийското село

Във вторник гимнастичките ни ще имат възможност да влязат за първи път и в залата за художествена гимнастика “Порт дьо ла Шапел”

Актуални новини
20:06 - 05 Август 2024
3587
Златните момичета озариха олимпийското село

Националният отбор на България по художествена гимнастика влезе в олимпийското село в Париж. През изминалата седмица златните момичета бяха на лагер в парижкото предградие Антони, където усъвършенстваха последни детайли от съчетанията си с тренировки от сутрин до вечер. Новата седмица започнаха с присъединяване към българската делегация и олимпийците от цял свят в селото. 

Стилияна Николова, Боряна Калейн и момичетата от ансамбъла - София Иванова, Рейчъл Стоянов, Камелия Петрова, Маргарита Василева и Магдалина Миневска, заедно с личните си треньори, треньорите на националния отбор и целия екип вече дишат от истинския олимпийски въздух. 

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева веднага се срещна с българските боксьори и с шефа на боксовата ни федерация Красимир Инински. На обща снимка с типичните за бокса стиснати юмруци Илияна застана между ощетената от съдиите в четвъртфинала си срещу Ю Тин Лин Светлана Каменова и Хавиер Ибанес, който подсигури първия и единствен към момента медал за България от Париж.

Във вторник гимнастичките ни ще имат възможност да влязат за първи път и в залата за художествена гимнастика “Порт дьо ла Шапел”. Ден по-късно са подиум тренировките.

Квалификациите в индивидуалната надпревара са на 8 август. На 9 август е финалът, в който цяла България би трябвало да стиска палци за Стилияна Николова и Боряна Калейн.

В същия ден са и квалификациите при ансамблите. А на 10 август е и битката за медалите, когато погледите на българите трябва да бъдат отправени към момичетата на Весела Димитрова.