ЗЛОВЕЩО: Открити са мъртвите тела на всички кипърски турски деца от волейболния отбор, затрупани под рухнал хотел

В Северен Кипър е обявен 7-дневен траур до неделя

Новини
18:00 - 11 Февруари 2023
9725
ЗЛОВЕЩО: Открити са мъртвите тела на всички кипърски турски деца от волейболния отбор, затрупани под рухнал хотел

Открити са мъртвите тела на всички кипърски турски деца от волейболния отбор на училище във Фамагуста, учители и родители, които бяха затрупани от рухналия хотел в Адъяман, съобщиха днес кипърските турски власти, цитирани от БНР.

35 деца и възрастни от кипърската турска училищна спортна група от Фамагуста загинаха в Адъяман, а общо в районите на земетресението Северен Кипър загуби 48 свои съграждани, бе обявено в официалното съобщение.

Днес малко преди обед екипите по търсене и спасяване са намерили телата на последните двама от младежкия волейболен отбор, които бяха издирвани в отломките на рухналия хотел.

С тяхното откриване всички кипърски турски граждани в хотела са достигнати, казаха властите в Северен Кипър.

С полети през изминалата нощ на острова бяха върнати телата на 19 кипърски турци, загубили живота си при земетресението в Турция, чиито погребения са днес.

13 от тях са жертви от ученическата спортна група, сред които са и майка и двете й дъщери.

Родителите на загиналите деца и техни приятели се сбогуват с тях със сърцераздирателни събщения в социалните мрежи.

Отборите по волейбол за момичета и момчета на училище във Фамагуста и придружаващите ги учители и родители са били на състезания в Адъяман.

Четирима от 39-членната група са успели да се спасят сами от останките на изравнения със земята хотел в първите часове след труса.

В продължение на 5 дни близо 200 спасители и родители се опитваха да достигнат до останалите 35 души под развалините. Първите тела бяха открити късно вечерта в сряда.

В Северен Кипър е обявен 7-дневен траур до неделя.