Змията клъвна Дявола два пъти пред погледа на Джокович

Бързи голове дариха успеха на Интер над Милан, нерадзурите докосват финала в Истанбул

Спорт
00:05 - 11 Май 2023
6046
Змията клъвна Дявола два пъти пред погледа на Джокович

Интер за трети пореден път възтържествува като господарят на Милано и същевременно се доближи до финала на Шампионската лига в Истанбул.

Нерадзурите записаха безпроблемна победа с 2:0 над Милан на „Джузепе Меаца“ в Дерби дела Мадонина от полуфиналите на турнира.

„Змията“ си гарантира успеха още в началните минути след попадения на Един Джеко (8‘) и Хенрих Мхитарян (11‘).

Резултатът можеше да е по-различен, но Хакан Чалханоолу и Сандро Тонали нацелиха по една греда за двата тима, а дузпа за победителите беше отменена след проверка с ВАР. Реваншът е на 16 май отново на „Сан Сиро“.

Това е историческа първа победа на Интер в градското дерби в ШЛ от петия опит. „Змията“ също така може да се похвали с трети успех над този противник от януари насам след тези с 3:0 за Суперкупата на Италия и с 1:0 в Серия "А". Досега само в два случая тимът можеше да се похвали с поне три победи в Дерби дела Мадонина в рамките на един сезон: през 1973/74 (4 успеха) и 1994/95 (3 успеха).

Междувременно, „нерадзурите“ спечелиха пети пореден двубой във всички турнири. От друга страна, „Дявола“ претърпя поражение за първи път от 18 март насам, когато отстъпи с 1:3 на Удинезе в първенството. Освен това „росонерите“ не успяха да вкарат гол срещу градския си съперник в трето поредно дерби за първи път от 1979/80 насам.

Както и се очакваше, „Джузепе Меаца" беше изпълнен докрай със 75532 зрители по трибуните. В ложите освен клубните шефове на двата отбора бяха и редица знаменитости. Един до друг, точно пред директорите на Милан, седяха клубната легенда Андрий Шевченко и световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович, който е голям фен на тима.

В близост до тях беше и славният вицепрезидент на „росонерите“ Адриано Галиани. Легендарните играчи Жулио Сезар, Алесандро Неста, Андреа Пирло, Кларънс Зеедорф, Самуел Ето’о и Диего Милито също бяха сред специалните гости за сблъсъка.

Още по-интересно беше при агитките на двата отбора. „Курва Суд“ изобразиха огромна глава на смеещ се дявол, а в другите две домакински трибуни над хореография от адски пламъци бяха съставени надписът „Форца Милан“ и 1899 - годината на създаването на миланския гранд. Противниковите ултраси им отговориха, изписвайки „Курва Норд Милано“ в своята част от северния сектор.