Зов за помощ! Да помогнем на изоставената баба Денка

Възрастната жена няма с какво да живее

Новини
16:24 - 30 Септември 2020
3380
Зов за помощ! Да помогнем на изоставената баба Денка

Една възрастна женица, която е неподвижна и сляпа, се нуждае от помощ. Баба Денка не може да се обслужва, няма и с какво да живее. От години е инвалид заради счупена тазобедрена става, а напоследък е развила и деменция. Тя се нуждае от вашата подкрепа, за да оцелее!

За нея се грижи Стефка Цветкова, нейна добра и всеотдайна съседка. Тя е нейният ангел, който ѝ помага всеки ден, но вече е изнемощяла финансово. Всеки лев помага! Дали за хляб, супичка, памперси или лекарства, всеки лев е от помощ!

Стефка я гледа от 2016-та година, след като случайно среща сина на баба Денка, който я моли за помощ в грижите за своята майка. Баба Денка има и още едно дете, дъщеря, която я е изключила от живота си. По стечение на обстоятелствата баба Денка е останала и без дом. В момента живее в апартамент, който е нает първоначално от сина ѝ и е в окаяно състояние.

През 2016-та година са подадени документи за ТЕЛК, но до ден днешен баба Денка няма такъв. От комисията отказват и да я посетят. Пенсията ѝ е 380 лева, колкото е и наема за жилището ѝ.

Можете да помогнете тук!