Зов за помощ: Майка се бори да спаси 5-годишната си дъщеря

Само преди месец животът на семейството се преобръща с главата надолу, чувайки мрачната прогноза

Новини
18:30 - 27 Януари 2024
6040
Зов за помощ: Майка се бори да спаси 5-годишната си дъщеря

Ива е само на 5 години. Като всяко друго дете, с нетърпение очаква Коледните празници. Но малко преди Коледа, животът на Ива и семейството ни се преобърна, когато тя, съвсем неочаквано, е диагностицирана с тумор на малкия мозък.

В началото на тази  годината е направена операция в Пирогов, за да се отстрани по-голяма част от тумора. След направени изследвания той се оказва злокачествен и много бързо растящ медулобластом, в последния 4ти стадий, като вече са се образували няколко разсейки в гръбначния мозък.

Единственият шанс за живота на Ива сега е да се направи протонна терапия, последвана от химиотерапия, споделя майката.

"Лекари от Прага  казаха, че това трябва да стане от 4 до 6 седмици след операцията, която се проведе на 4ти януари. Центровете за протонна терапия има само на няколко места в Европа, като България не разполага с такъв. В момента очакваме оферти от чуждестранни болници и се надяваме на максимално бързо финансиране, за да може лечението да започне възможно най-бързо, и в рамките на 6 седмици от операцията", разказва още опечалената жена. 

Сумата, нужна за лечението е около 350 хил. лева. До момента са събрани едва 10% от нея през платформа за дарения. Ако искате да помогнете на малката Ива, може да направите тук:

https://pavelandreev.bg/campaign/molya-vi-spasete-jivota-na-malkata-iva?fbclid=IwAR1K-kkOwk0MfYXaK_3ZiTPfsSfqRzMbOe9ExQezATNjF_gl7nvnbAdoNVw