Зрелищен сблъсък на "Селхърст парк"

Вълците ухапаха Чайките в друг мач от Висшата лига

Спорт
11:31 - 16 Декември 2021
2240
Зрелищен сблъсък на "Селхърст парк"

Кристъл Палас и Саутхемптън завършиха при равенство 2:2 в среща от 17-ия кръг на английската Висша лига. Равенството изкачи домакините с една позиция – до 11-ата, докато „светците“ остават на 15-о място.

Звездата на лондончани – Уилфред Заха откри още в третата минута с отсечен удар в близкия ъгъл на вратата. Домакините отнеха добре топката в центъра чрез Хюз, който подаде към Едуард, той пък от своя страна асистира на котдивоарското крило.

30 минути по-късно Джеймс Уърд-Праус сътвори истински шедьовър от пряк свободен удар, с който възстанови паритета на „Селхърст Парк“. Четири минути след изравнителното попадение, Армандо Броя с хубав изстрел донесе и пълния обрат за гостите.

Все пак момчетата на Патрик Виейра стигнаха до равенството в срещата, след попадение на Джордан Аю в средата на второто полувреме.

Уулвърхемптън победи Брайтън с 1:0 като гост в мач от 17-ия кръг на Висшата лига. По този начин „вълците“ се изкачиха на осмата позиция в класирането с актив от 24 точки, докато „чайките“ са 13-и с четири по-малко.