Зверев прекърши борбен Гришо на 1/8-финал в Париж

Тенис
21:20 - 04 Ноември 2021
2620
Зверев прекърши борбен Гришо на 1/8-финал в Париж

Григор Димитров не успя да се справи със световния номер 4 Александър Зверев.

Германецът победи българина с 2:1 (7:6 (4), 6:7 (3), 6:3) в много оспорван мач от 1/8-финалите на Мастърса в Париж.

Мачът не започна много добре за българина, който трябваше да спасява три точки за пробив още във втория си сервис гейм. Той все пак ги отрази. При 3:3 обаче Димитров отново допусна непредизвикана грешка и това донесе още два шанса за пробив на съперника му. Зверев се възползва още от първата възможност и проби след добър минаващ удар. Германецът затвърди пробива си на нула. Димитров спечели своето подаване, а при 4:5 притисна съперника си и стигна до две точки за пробив. Българинът пропусна първата възможност, но при втората принуди Зверев да сбърка със силен форхенд и изравни резултата.

Стигна се до тайбрек. В него първо след излизане на мрежата, а след това след грешка на Димитров, Зверев поведе с 4:2. Германецът си осигури четири сетбола. Димитров спаси първите два, но при третия опит Зверев спечели сета след излизане на мрежата.

Във втория сет и двамата печелеха подаванията си и не допускаха дори шансове за пробив. При 4:4 Димитров получи възможност за пробив, но не успя да се възползва и прати форхенд в мрежата, а Зверев все пак измъкна подаването си. Димитров беше стабилен на свой сервис, но при 5:6 трябваше да спасява два мачбола на свое подаване. Той се справи, а след това прати и втория сет в тайбрек, отново благодарение на силния си начален удар.

В тайбрека Димитров притисна съперника си и поведе с 5:0. Българският тенисист атакуваше разнообразно и спечели тайбрека със 7:3.