Зверев скочи на организаторите в Мадрид: Цяло чудо е, че се събудих за финала

Спорт
15:33 - 09 Май 2022
2678
Зверев скочи на организаторите в Мадрид: Цяло чудо е, че се събудих за финала

Световният номер 3 в тениса Александър Зверев обвини неудобната програма на мачовете за слабото си представяне във финала на турнира в испанската столица Мадрид. Зверев загуби от испанеца Карлос Алкарас с 3:6, 1:6 само за 62 минута игра. Алкарас не даде нито точка за пробив на германския тенисист, който имаше проблеми със сервиса си.

„Програмата трябва да бъде правена по-добре. Вчера започнах моя мач около 11 вечерта и играх три сета. Приключихме в 1:30 след полунощ“, обясни Александър Зверев, цитиран от „Ройтерс“.

„Докато се прибера в хотела, вечерям и се отбия при физиотерапевта за възстановяването, вече беше станало 5 часа сутринта. Ако стоиш буден до 4-5 часа през нощта, на следващия ден си уморен. Ако го направиш две поредни нощи, тогава си мъртъв. Разбит си и не можеш да бъде максимално активен физически“, коментира още Зверев.

„Да, повечето хора искаха Карлос да спечели, но никой не искаше такъв мач, а да се получи хубава битка, както и тенис на високо ниво. Но аз съм човек, а не робот и просто не мога да бъда на максимум при тази програма“, добави германецът.

Попитан за обвиненията във физическо насилия спрямо бившата си приятелка Олга Шарипова, Александър Зверев заяви, че е минал през трудни моменти. „В света често има двойни стандарти и трябва да доказваш, че си невинен. А докато докажеш, че си невинен, те смятат за виновен. Никак не е справедливо на моменти. Но се надявам всичко да приключи в един момент. Тогава ще мога да играя по-спокойно и да съм по-концентриран върху тениса“, завърши Зверев.