Зверско меле заради освиркан химн (ВИДЕО)

"Убийте арабите!", скандираха фенове на Апоел по адрес на Бней Сахнин

Топ
11:35 - 02 Септември 2024
1553
Зверско меле заради освиркан химн (ВИДЕО)

Масов бой между фенове на Апоел (Беер Шева) и Бней Сахнин доведе до отмяна на мача между двата отбора от втория кръг на израелското първенство, който трябваше да се изиграе снощи. Сред резервите на домакините беше записан българският национал Йоан Стоянов.

Всичко започна с това, че феновете на тима от Сахнин, който е с преобладаващо арабско население, освиркаха националния химн.

Привържениците на АПОЕЛ (Беер Шева) реагираха като нахлуха на терена. От гостуващия сектор също слязаха запалянковци и настанаха грозни сцени.

Полицията реагира бързо и боят беше прекратен, а 12 от най-активните в мелето бяха арестувани. Феновете на Апоел, които останаха по местата си, скандираха: "Убийте арабите!" и "Нека селото ви гори!".

Собственикът на Бней Сахнин Мохамед Абу Юнес нареди на футболистите и треньорския щаб да се приберат в съблекалните. Час по-късно обстановката вече беше спокойна и органите на реда дадоха зелена светлина за започване на мача, но от Бней Сахнин отказаха да излязат.

Очаква се Бней Сахнин да получи служебна загуба, но от клуба почти сигурно ще се оправдаят с това, че са се страхували за сигурността на своите футболисти. Апоел (Беер Шева) пък може да бъде наказан с отнемане на точки заради поведението на своите привърженици.