ЗВЕРСТВО: Китайци изяждат 10 хиляди кучета и 4000 котки (СНИМКИ И ВИДЕО +18)

През ключалката
11:47 - 20 Юни 2019
140635
ЗВЕРСТВО: Китайци изяждат 10 хиляди кучета и 4000 котки (СНИМКИ И ВИДЕО +18)

На кървав фестивал с древни корени, който ще се проведе от 21 до 29 юни в китайския град Юлин, ще бъдат изядени повече от 10 хиляди кучета и 4000 котки!

Кадри на животни, които по света са домашни любимци, бити, одирани, изкормвани и сварявани живи всяка година достигат до всички краища на планетата. В интерес на истината е важно да се каже, че изтезанието не е за лична наслада на сбирщина от садисти.

Китайците в този край вярват, че от причиняването на колкото е възможно повече болка на животните, месото им става по-вкусно и по-полезно за човешкото здраве.

Фестивалът в Юлин обаче е само върхът на айсберга, когато става въпрос за търговията с кучешко месо. Изчислено е, че 10 милиона кучета се убиват в Китай всяка година за търговията с мръвката. Много от тези кучета са подложени на ужаса да видят и чуят, че други кучета се варят живи, преди да бъдат заклани.

Според природозащитниците от HSI само преди дни група анонимни активисти на животни са спасили 62 кучета от кланица в Юлин точно в навечерието на фестивала, който започва утре.

Датата 21 юни е избрана умишлено – тогава Китай отбелязва лятното слънцестоене с особен вид празненства.

Според традиция на етническата група „зуханг”, обичаят повелява да се яде ястие, приготвено с кучешко месо, личи и алкохол. Но от няколко години този „фестивал” предизвиква все повече дискусии.

От години полемиката за съществуването на зверския фест се пренася в социалните мрежи. От май се разпространява хаштаг #StopYulin2019 и петиция за анулиране на фестивала, която вече е подписана от повече от 700 000.

В петиция, изпратена до Белия дом, се съобщава, че кучетата са изгаряни, докато са още в съзнание

„Ние, като чужденци, уважаващи китайската култура и традиции, не разбираме и осъждаме съществуването на фестивала на кучешкото месо в нашето модерно общество“, гласи текстът.