Звезда на Унгария аут от Европейското

Доминик Шобошлай страда от разтежение в слабините

Спорт
16:57 - 01 Юни 2021
3439
Звезда на Унгария аут от Европейското

Голямата звезда на унгарския национален отбор Доминик Шобошлай няма да бъде в помощ на съотборниците си за предстоящото Европейско първенство, тъй като не може да се възстанови от контузия.

Новината за проблемите за халфа на РБ Лайпциг беше съобщена за Ройтерс от близък човек до играча. Спецификата на травмата му е разтежение в слабините.

Германското списание Кикер първо съобщи за евентуалните проблеми на Собослай, който вкара решителния гол в последната минута на финалния бараж срещу Исландия и изпрати тима си на Европейското първенство. Първият от двата баража през ноември 2020-а година беше срещу България в София, където Собослай отново не игра заради решение на тогавашния му клуб РБ Залцбург да не го пусне да излезе от Австрия. Но и без него унгарците биха в София с 3:1, а след това се справиха и с Исландия.

20-годишният атакуващ играч не взима участие в мачовете на клубния си отбор от самото си пристигане в Лайпциг и до момента. Той започна процедури, но нивото му на подготовка не отговаря на стандартите за участие в международни мачове.

Унгария ще има доста емоционално европейско първенство и всяка спечелена точка от отбора им ще бъде събитие. Те стартират на 15-и юни срещу защитаващия титлата си отбор на Португалия на старта в група F, където също така попадат световните шампиони от Франция и Германия.

Източникът твърди също така, че решението ще бъде официализирано по-късно днес, като ще бъде взето в конферентен разговор между Собослай, представител на РБ Лайпциг и националния селекционер Марко Роси. Очакванията са също така Роси да оповести окончателната група по-късно тази вечер.

Самият футболист е концентриран върху лятната подготовка за сезон 2021/2022. Иначе РБ Лайпциг го взеха за 20 милиона евро през януари, а сега цената му е 25 милиона от европейската валута, твърди сайтът Transfermarkt, което го прави най-скъпият играч в родината му както сега, така и доста време назад.