Звездата на Мбапе не заблестя в Ла Лига: Реал започна сезона с издънка

Не бе това началото, на което Кралете се надяваха

По света
08:53 - 19 Август 2024
1403
Звездата на Мбапе не заблестя в Ла Лига: Реал започна сезона с издънка

Звездната селекция на Реал (Мадрид), предвождана за първи път от Килиан Мбапе на ниво Ла Лига, допусна грешка още на старта на шампионата.

Кралете направиха 1:1 в традиционно коварното гостуване на Майорка, като по този начин започнаха с грешна стъпка защитата на своята титла.

Майорка е място, където Реал загуби две от последните си четири визити, като поглеждайки към тази статистика спокойно може да кажем, че тазвечершното реми не е нещо толкова шокиращо и изненадващо в исторически план.

Но пък цяла Испания очакваше нещо повече. Най-вече заради спечелената с гол на Мбапе Суперкупа на Европа преди дни, сякаш всички вярваха, че френската суперзвезда на Кралете ще нахлуе с гръм и трясък и на сцената на Ла Лига.

Това не се случи, но пък през първата част всичко се развиваше по план за Реал. Европейските шампиони не играеха спиращ дъха футбол, но пък се оттеглиха на почивка с гол аванс след красив удар на Родриго в 13-ата минута.

В началото на втората част обаче Майорка изравни, като след корнер Ведат Муричи по отличен начин отклони топката във вратата, успявайки да се мушне между неуспелите да го спрат Рюдигер и Белингам.

Изравнителният гол видимо смути Реал, защото с изключителние на два удара на Мбапе, играчите в бели екипи така и не създадоха достатъчно положения, с които да победят.

В заключителните минути дори домакините бяха по-близко до гола, но такъв не падна и сякаш логично мачът завърши 1:1, а Реал стартира новия сезон в Ла Лига с грешна стъпка.